Sayfalar

11 Ocak 2010 Pazartesi

Mirac Gecesinde Ne Yapılır

MİRAÇ GECESİ’NDE YAPILMASI GEREKENLER

Receb’i şerif’in 27. Gecesi miraç gecesidir. Yatsı namazından sonra 12 rek’at hacet namazı kılınır. Her rek’atte fatiha’dan sonra 10 ihlas-ı şerif okunur. Namaza şöyle niyet edilir: “ya rabbi rıza-i şerifin için niyet eyledim namaza. Bu gece yedi kat gökleri ve bütün esrarı göstererek muhabbetin ile müşerref kıldığın sevgili habibin rasül-i Zişan efendimiz hürmetine ben aciz kulunu aff-ı ilahine, fayz-i ilahine ve rıza-yı ilahine mahzar eyle.”
namazdan sonra :
* 4 fatiha-i şerife,

* 100 defa, “sübhanellahi ve’lhamdü lillahi vela ilahe illallahü vallahü Ekber. Vela havle vela kuvvete illa billahi’l-aliyyi’l-azim”,

* 100 istiğfar-ı şerif,

* 100 salevat-ı şerife okunup dua edilir.

Bu namazda, ihlaslar 100 adet okunur veya bu namaz 100 rek’at olarak kılınırsa; -bunu yerine getiren mü’min bu namazın feyz ve bereketiyle – huzur-i ilahiye namaz borçlusu olarak çıkmaz.

Hadis-i şerifte, mi’raç gecesinin gününde oruç tutana altmış ay oruç sevabı yazılacağı va’dedilmiştir. O gün öğle ve ikindi arasında 4 rek’at namaz kılınır. Her rek’atte fatiha’dan sonra 5 ayetü’l-kürsi, 5 kul ya eyyühe’l-kafirun, 5 ihlas-ı şerif, kul euzu birabbi’l-felak, 5 kul euzu birabb’n-nas süreleri okunur.



Bookmark and Share

0 yorum:

Yorum Gönder