Sayfalar

11 Ocak 2010 Pazartesi

Recep Ayında Kılınacak Namaz

RECEB AYINDA KILINACAK NAMAZ

Receb’in; 1’i ile 10’u arasında, 11’i ile 20’si arasında ve 21’i ile 30’u arasında olmak üzere sadece birer defa kılınacak 10’ar rekât hacet namazı vardır. Bunların her üçünün de kılınış şekli aynıdır. Yalnızca namazların sonlarında okunacak dualarda fark vardır.

Bu namaz, mümin ile münafığı ayırır. Bu 30 rekât namazı kılanlar, hidayete ererler. Münafıklar bu namazı kılamazlar. Bu namazı kılanın kalbi ölmez. Bu 30 rekât namaz Rasulullah Efendimiz’in (s.a.v.) berberi Selman-ı Pak (r.a.) Hazretleri tarafından rivayet edilmişdir.

Bu namazlar, akşamdan sonra da, yatsıdan sonra da kılınabilir. Fakat, Cuma ve pazartesi gecelerinde ve bilhassa teheccüd vaktinde kılınması efdaldir.

Kılınışı: Hacet namazına şu niyetle başlanır: “Ya Rabbi, teşrifleriyle dünyayı nura gark ettiğin Efendimiz hürmetine, sevgili ayın Receb-i şerif hürmetine, beni feyz-i ilahine, afv-ı ilahine, rıza-i ilahine nail eyle, abid, zahid kulların arasına kaydeyle, dünya ve ahret sıkıntılarından halas eyle, rıza-i şerifin için”, Allahü ekber.

Her rekatte 1 fatiha, 3 kul ya eyyühe’l-kafirun, 3 ihlas-ı şerif okuyup, 2 rekatte bir selam verilir. Böylece 10 rekat tamamlanır.

*ilk 10 gün içinde kılınan namazdan sonra, 11 defa “la ilahe illallahü vahdehü la şerike leh lehü2l-mülkü ve lehü’l-hamdü yuhyi ve yümit. Ve hüve hayyün la yemütü biyedihi’l-hayr. Ve hüve ala külli şey’in kadir” okunup dua edilir.

*ikinci 10 gün içinde yani Receb’in 11’i ile 20’si arasında kılınan 10 rekatten sonra,11 defa: “ilahen vahıden ehaden sameden ferden vitren hayyen kayyumen daimen ebeda” okunup dua edilir.

*üçüncü 10 gün içinde, yani Receb’in 21’i ile 30’u arasında kılınan 10 rekatten sonra da 11 kere: “allahümme la mania lima a’tayte, vela mu’tiye lima mena’te, vela radde lima kadayte, vela mübeddile lima hakemte, vela yenfeu ze’l-ceddi minke’l-ceddü. Sübhane rabbiye’l-aliyyi’l-a’le’l-vehhab. Sübhane rabbiye’l-aliyyi’l-a’le’l-vehhab. Sübhane rabbiye’l-aliyyi’l-a’le’l-kerimi’l-vehhab. Ya vehhabü ya vehhabü ya vehhab” okunup dua edilir.



Bookmark and Share

0 yorum:

Yorum Gönder